Image

Image

Besök oss med skolklassen

Kristinehamns konstmuseum visar modern och samtida konst. Konsten kan användas som ett pedagogiskt verktyg i undervisningen. Hitta beröringspunkter med ett aktuellt ämne eller tema som ni redan arbetar med i gruppen/klassen. Mötet med konsten ger oss möjligheten att reflektera, diskutera och använda vårt kritiska tänkande. Konsten kan hjälpa oss att öppna våra sinnen, samtidigt som konstupplevelser kan väcka vår egen kreativitet.

Kristinehamns konstmuseum erbjuder pedagogiska möjligheter för både förskola, grundskola, gymnasiet och vuxenutbildning.

Aktiviteter i samband med utställningen

Guidad visning
Klassen/gruppen samlas i utställningshallen där vi berättar om utställningen.
Ca 30 minuter.

Guidad visning och Bokstavsjakten eller Titta och hitta
I bokstavsjakten skall eleverna, med hjälp av ett frågeformulär, hitta olika saker i konsten som sedan bildar ett ord eller en mening. Efter bokstavsjakten får barnen ett varsitt litet pris. Passar bra för läskunninga besökare.
Titta och hitta är några små runda bilder som visar en delar av olika verk. Leta upp var i verken repsektive bild hör hemma. Passar bra för alla åldrar.
Ca 60 minuter.

Guidad visning och workshop
Vi börjar i utställningshallen och berättar om utställningen. Sedan går vi upp till Konstasken, där vi samtalar och skapar utifrån utställningens tema.
Ca 90 minuter.

Upptäckarväska
Det går också bra att komma och upptäcka utställningen på egen hand. Det kan man göra med hjälp av vår nya Upptäckarväska. Väskan innehåller flera olika pedagogiska verktyg, som på ett lekfullt sätt leder er genom utställningen.

Utflykt
Kristinehamns konstmuseum är inrymt i en gammal panncentral, på det före detta sjukhusområdet Marieberg, med utsikt över Vänerns glittrande vatten. Området ligger ca 3 km nordväst om stadens centrum. Kvar i området finns flera av de gamla sjukhusbyggnaderna, idag omgjorda till bostäder och kontor. Sjukhuset var omgivet av en vacker park, som sköttes av en trädgårdsmästare och patienterna. Rester av parken finns fortfarande kvar och ger området en härlig grönska under sommaren med härliga promenadstråk. Personalen på museet berättar gärna mer om området och dess historia.
Nedanför museibyggnaden finns en stor grön yta där ni kan leka, spela brännboll, bada och ha picknick, tar ni med egen grill kan ni även grilla korv.

Information för skolor i Kristinehamns kommun: Resor till och från Kristinehamns konstmuseum
Kostnadsfria resor för förskola t o m åk 6 finns att tillgå för kulturbesök inom tätorten. Gäller vid befintliga busshållplatser och personalen ska i förväg ringa till Värmlandstrafik, tfn 054-21 68 19, måndag-fredag kl.8.00-17.00 och tala om vilken busshållplats gruppen ska gå på, antal barn och var man ska resa med sin grupp/klass, t. ex konstmuseet. Du som beställer ska uppge att fakturan ska gå till Kristinehamns kommun, 1. Fakturaenheten, 681 84 Kristinehamn med referens Anna Hedlund KH340002.

Boka aktivitet

För grundskoleklasser i Kristinehamns kommun är ovanstående verksamheter gratis. För övriga skolor kostar bokad aktivitet 300 kr per klass. Vill ni upptäcka museet och skapa i Konstasken på egen hand så går det också bra. Det är alltid fri entré till museet under vinter-, vår- och höstutställningarna.
Kontakta Hanna Jonasson på e-post Den här e-postadressen är skyddad från spam bots, du måste ha Javascript aktiverat för att visa det eller telefon 0550-882 03 för att boka. Även när ni vill upptäcka museet på egen hand så vill vi gärna veta om i förväg att ni kommer.

Varmt välkomna!

 
Tweeta