Image
Image
 

Välkommen till Kristinehamns konstmuseum

Kristinehamns konstmuseum visar modern och samtida konst av den typen som vanligtvis visas i storstäderna. Här presenteras ett mångsidigt utbud med nationell och internationell konst. Utställningarna presenterar konst av såväl traditionell karaktär (måleri, skulptur, grafik etc.) som nyare tekniker (installationer, video etc.). Museet har också en konstsamling med fokus på verk skapade av konstnärer från regionen.

Det pedagogiska arbetet med konsten är en viktig del av museets verksamhet. I samband med våra utställningar erbjuder vi guidade visningar till våra besökare och det finns ett nyinstallerat audioguidesystem. Barnen kan upptäcka konsten tillsammans med vår Bokstavsjakt eller Titta och hitta. I vår skaparverkstad Konstasken finns möjlighet till eget skapande för både stora och små.

Museet erbjuder även annan programverksamhet som konstkurser, föreläsningar och konserter.

Kristinehamns konstmuseum är beläget på Mariebergs Park, ett naturskönt område vid sjön Vänerns strand. Verksamheten bedrivs i en före detta panncentral som inom ramen för ett stort europeiskt projekt renoverats och konverterats till en modern museibyggnad. En byggnad som uppfyller högt ställda arkitektoniska, funktionella och säkerhetsmässiga krav.

Vill du veta mer om vad som händer i Kristinehamn eller söker du boende under din vistelse? Mer information finns på www.visitkristinehamn.se .

 
Tweeta