Image

Image

 

Kristinehamns konstmuseum visar modern och samtida konst av den typen som vanligtvis visas i storstäderna. Här presenteras ett mångsidigt utbud med nationell och internationell konst. Utställningarna presenterar konst av såväl traditionell karaktär som nyare tekniker. Museet har också en konstsamling med fokus på verk skapade av konstnärer från regionen.
Läs om aktuell utställning.

Guidade visningar
Det pedagogiska arbetet med konsten är en viktig del av museets verksamhet. I samband med våra utställningar erbjuder vi guidade visningar till våra besökare och det finns ett nyinstallerat audioguidesystem (används inte till alla utställningar).
Läs mer under visningar.

Barn och ungdom
Barnen kan upptäcka konsten tillsammans med vår Bokstavsjakt eller Titta och hitta. I vår skaparverkstad Konstasken finns möjlighet till eget skapande för både stora och små. Museet har även skapande aktiviteter i Konstasken som familjesöndagar och öppen verksamhet.
Läs mer under Skapa & Upptäcka.

Programverksamhet
Museet erbjuder även annan programverksamhet som konstkurser, föreläsningar och konserter.
Läs mer under evenemang.

Verksamhet för skolor
Museet erbjuder pedagogisk verksamhet med bland annat guidade visningar och skapande verksamhet. Låt konsten bli ett verktyg i undervisninge.
Läs mer under Skola.

Museibutik
I musiebutiken finns ett spännande utbud. Här hittar du bland annat konst, litteratur, smycken, konsthantverk samt vykort och affischer i urval. Butiken säljer även kataloger samt särskilt framtagen litteratur och produkter som anknyter till de aktuella utställningarna.
Läs mer under Butik.

 
Tweeta